co z tymi kartami nadliczbowymi

Wasze odczucia na temat pracy w zakładzie i tematy z tym związane.

co z tymi kartami nadliczbowymi

Postprzez ziom » czwartek, 2 grudnia 2010, 19:46

jak płacą za karty nadl. na innych wydziałach??????? płacili 23zł\h -za nadgodziny, a 25zł\h- za soboty-o ktorych teraz niema mowy, takze oplacalo sie zostac po godzinac i dorobic do jałmuzny.Teraz biurowcowi niespodobalo sie to zeby fizyczni zarabiali tyle samo co oni i chca wyliczac od stawki smieszne pieniadze , wiadomo ze kto ma huj.....ową stawke( a ma ja wieksza polowa wsk-owiczów )to i huj mu wyjdzie.
NAJLEPIEJ NIEZOSTAWAC WOGOLE NA KARTY ale pewnie to niemozliwe bo wszedzie sie znajda dupowlazy no i stare trutnie-PAZERY BADZMY SZCZERZY- ze stawka 3000 którzy zostana na karte,bo wiadomo im sie upyla. Na MONTARZU padla propozycja zeby odbierac za karty dni wolne owszem ale ile godzin pracy za wolnych :evil: :evil: ,
ziom

Google

Re: co z tymi kartami nadliczbowymi

Postprzez Afrel » piątek, 3 grudnia 2010, 06:16

Na W-420 kierownik powiedział że ma być płacone od stawki. Czyli na tygodniu "pięćdziesiątki", a w soboty setki".

Wczoraj chodzili po wydziale i szukali chętnych żeby zostali, ale chyba nikt się nie zgodził za te pieniądze; ale co tu się dziwić jeśli teraz osobie która ma stawkę około 2000PLN wyjdzie za godzinę nadliczbową na tygodniu jakieś 18PLN. To jest 5 PLN mniej niż było płacone wcześniej. W sobotę to by się jeszcze opłacało w miarę przyjść, bo pieniądze są podobne do tych co były płacone.

Co ciekawe za godziny nadliczbowe za zeszły miesiąc które mają być wypłacone przy tej wypłacie mają już płacić "od stawki", a jak się zostawało to kierownik obiecywał że będzie po 23 i 25. A teraz podobno mówi że w biurowcu zmienili i nic nie mogli zrobić w tej sprawie.

Może jak nikt nie będzie chciał zostawać to przemyśli jeszcze raz to osoba odpowiedzialna za finanse i robotę, może ban Bianco nad tym pomyśli, bo roboty coraz więcej a ludzi do pracy coraz mniej jest....
Obrazek
Afrel

Postprzez w400 » piątek, 3 grudnia 2010, 19:17

Afrel na w-420 mowisz nikt niechce zostawac a idac niedawno bylem u koleszki na montarzu widzialem wzmozony ruch na wydziale 420 przyszli za darmo pracowac -pomyslalem?? teraz wiem ze przyszli na karty ,od 19-3 godziny prawdopodobnie maja miec jak za nocki placone czyli 100% zawsze sie znajda jakies obciagacze kierowniczych pal .zreszta na montarz terz przyszlo pare osob.
co do wyplacania za karty pazdziernikowe to sie zgadza placa od stawki BYLO DZIS ZEBRANIE U KIEROWNIKA NA MONTARZU za prace w soboty daja do odebrania dzien wolny kpina
ja osobiscie wysle @ do inspekcji pracy o skontrolowanie wyplacania umownych nadgodzin pazdziernikowych bo z tymi sobotami to bedzie trudny orzech do zgryzienia bo maja przepisy po swojej stronie

Okręgowy Inspektorat Pracy w Lublinie
ul. Al.Piłsudskiego 13
20-011 Lublin
kancelaria@lublin.oip.pl
godziny pracy: 7.30-15.30 (poniedziałek-piątek)
sekretariat: (081) 532-59-18, (081) 537-11-31
fax: (081) 53-71-161

AFREL ZWALNIAM SIE RAZEM Z TOBA :D :D z montarzu syn kierownika 540-tego juz sie zwolnil na rzecz poprawy zarobkow pracy w Mielcu(ciekawe czy mu tatus z odprawa zalatwil )
Ostatnio edytowano piątek, 3 grudnia 2010, 20:09 przez w400, łącznie edytowano 3 razy
w400

Postprzez w400 » piątek, 3 grudnia 2010, 19:45

polecamtemat-- Zmiany angażu pracowników

I nie cackac sie ze wszystkimi niejasnosciami wywalic wszystko na forum nie obawiac sie, ja sam wrzuce tu w poniedzialek pare nazwisk ktorzy motaja na wydzialach no i tych karciarzy z dzisiaj co niby odmawiaja a jednakprzychodza, jak stwierdzi Afrel, szczegolnie na W-420 pare osob tam znam czesto chodze tam po fajki , ide na Coko-Loko kto w temacie ten wie......!!!,
Ostatnio edytowano piątek, 3 grudnia 2010, 20:21 przez w400, łącznie edytowano 2 razy
w400

Postprzez ziom » piątek, 3 grudnia 2010, 20:04

Witka Z KARTAMI ZAWSZE BYL PROBLEM albo dostawali je dziobaski albo rodzinka .Ale coz tak to juz firma rodzinna co z wydzialem 420 to terz dorzuce pare rzeczy od siebie jak bede bardziej w temacie ale to dopiero we wtorek tez mam tam kumpla co wody nie odmawia zaraz sie wszystkiego dowiem i doniose na forum.. FUUUUJJJJJJJJJ JAK TO BRZYDKO ZABRZMIALO ale czasem i tak trzeba walczyc z hipokryzja i obluda ludzi
ziom

Postprzez ziom » piątek, 3 grudnia 2010, 20:06

pomysł z Inspekcja Pracy jak najbardziej trafiony czesc
ziom

Postprzez wyluzowany » piątek, 3 grudnia 2010, 21:10

Jestem za poinformowaniem inspekcji pracy,ale-zrobcie to z głowa.Wszyscy tu pracujac po godzinach robimy to nielegalnie,a zeby to udowodnic trzeba miec dowody.Bez tego ani rusz.Pomyslcie przyjedzie inspekcja i co moze ustalic?Nie macie nic na czytniku elektronicznym,nic w ewidencji pracy-dlatego trzeba to zrobic z głowa.Moze ksero białych kart,moze film nagrany telefonem jak sie łamie przepisy dotyczace nadgodzin.Lepiej to dobrze przemyslec niz walic na pałe!Takie akcje sa na +,ale trzeba miec niezbite dowody.Mozesz np. na białej karcie wymazac swoje dane i razem z kiloma kolegami plus karty wyslac anonimowo do PIP-u.Trzeba cos dzialac bo kurwy pozwalaja sobie za duzo.Powodzenia.
wyluzowany

Postprzez ziom » sobota, 4 grudnia 2010, 08:21

cze myslalem o tym zeby poisformowac PIP o łamaniu przepisów, wtedy wysłali ispektora :ugeek: na taki i taki wydzial ktory zpisalby pare osob ktore pracuja po godzinach nawet ja sam postaram sie wtedy na karte zostac :evil: :evil:
ziom

Postprzez wyluzowany » sobota, 4 grudnia 2010, 09:44

ziom napisał(a):cze myslalem o tym zeby poisformowac PIP o łamaniu przepisów, wtedy wysłali ispektora :ugeek: na taki i taki wydzial ktory zpisalby pare osob ktore pracuja po godzinach nawet ja sam postaram sie wtedy na karte zostac :evil: :evil:

Wtedy to na pewno nie dostaniesz karty,bo jak wchodzi PIP to zaklad zostaje poinformowany ze jest kontrola(dokladnie podawane jest co bedzie kontrolowane).Poza tym myslisz,ze beda sie pytac,oni beda sprawdzac papiery pod kątem nadgodzin.I co wtedy znajdą-nic,bo w ewidencji(systemie) nie ma nas w pracy.Dlatego jak chcecie to zgłosic to naprawde przygotujcie mocne argumenty.Mozna opisac cały proceder,ale musi byc to poparte czyms.Moze trzeba wszystkie karty kserowac,sam nie wiem,ale na pewno nie zaszkodzi.
wyluzowany

Postprzez Afrel » sobota, 4 grudnia 2010, 12:34

w400 napisał(a):Afrel na w-420 mowisz nikt niechce zostawac a idac niedawno bylem u koleszki na montarzu widzialem wzmozony ruch na wydziale 420 przyszli za darmo pracowac -pomyslalem?? teraz wiem ze przyszli na karty ,od 19-3 godziny prawdopodobnie maja miec jak za nocki placone czyli 100% zawsze sie znajda jakies obciagacze kierowniczych pal .zreszta na montarz terz przyszlo pare osob.

Ja pisałem o tym że mają płacić "pięćdziesiątki" na tygodniu dlatego nikt nie zostaje, ale skoro zaproponowali "setki" to się kilka osób zgodziło, bo finansowo zarobią tyle co wcześniej było płacone.

Poza tym nie wszyscy co pracują na wydziale 420 mają jedną zmianę, część pracuje na dwie zmiany więc czasem się tam ktoś kręci....
Obrazek
Afrel

Następna strona

Powrót do Praca