Ekstra kasa dla ZL...

Ciekawostki i nowości na temat zakładu

Ekstra kasa dla ZL...

Postprzez buleczka34 » środa, 23 lutego 2011, 18:55

Dziś doszło do nas na wydział ksero pisemka szanownej pani K. przyznającej ekstra kasę na zachętę do pracy dla pracowników zakładu lotniczego. Do tego dołączony był art. ze strony zitowców i komentarz " Jak solidarność z metalowcami pracowników okradła..." No i jak tu powiedzcie być w solidarności? jak własny związek robi człowieka w bambuko? U nas chłopaki tak się zapienili, że co poniektórzy chcą się wypisywać z solidarności. Normalnie krew człowieka zalewa na takie numery. A najdziwniejsze jest to że tylko zitowcy podobno sprzeciwili się pani K., ale jak to bywa w stadzie-najsilniejszy ma rację i zmuszono ich do przegłosowania tak jak chciała solidarność :/, czyli na szkodę pracowników z poza zakładu lotniczego...

Pisemko narazie jeszcze jest dostępne na stronie www.zzit.cba.pl .

Co wy na to?
Pozdrawiam
buleczka34

Google

Re: Ekstra kasa dla ZL...

Postprzez Terminator » czwartek, 24 lutego 2011, 16:59

To sie obudziliście haha :lol: związki cały czas nas ładują a wy jeszcze w tych związkach jesteście!!! Gratuluje przejżyjcie na oczy ludzie!!! Jak ktoś może byc za wami skoro karmii ich zarząd i to za łądne pieniądze nie takie ochłapy jakie my dostajemy!!! jeszcze raz gratuluje!!!
Terminator

Postprzez piotrek » niedziela, 27 lutego 2011, 14:42

buleczka34 napisał(a):Dziś doszło do nas na wydział ksero pisemka szanownej pani K. przyznającej ekstra kasę na zachętę do pracy dla pracowników zakładu lotniczego. Do tego dołączony był art. ze strony zitowców i komentarz " Jak solidarność z metalowcami pracowników okradła..." No i jak tu powiedzcie być w solidarności? jak własny związek robi człowieka w bambuko? U nas chłopaki tak się zapienili, że co poniektórzy chcą się wypisywać z solidarności. Normalnie krew człowieka zalewa na takie numery. A najdziwniejsze jest to że tylko zitowcy podobno sprzeciwili się pani K., ale jak to bywa w stadzie-najsilniejszy ma rację i zmuszono ich do przegłosowania tak jak chciała solidarność :/, czyli na szkodę pracowników z poza zakładu lotniczego...

Przewodniczącemu zitowców pistolet do głowy przystawiono. ...i musiał.

http://www.wzz.swidnik.cal.pl/forum/vie ... 1078#p1078

http://www.wzz.swidnik.cal.pl/index.php ... e&Itemid=2
piotrek

Postprzez Bobek » niedziela, 27 lutego 2011, 19:13

Dajcie sobie z tym pismem spokoj. . . plany są tak ambitne że nikt planu nie wyrobi a co do nadrobiena strat to sobie niech zapomną :lol: wszedzie burdel jest i tyle na ZL i zadnej premii nie bedzie :lol:
Bobek

Postprzez Widzo » niedziela, 6 marca 2011, 19:39

POPIERAM. Jak uslyszalem o tych pieniadzach to tylko mnie zastanowilo jedno.. a nawet kilka rzeczy :) Skoro kasa ma byc wyplacana co dany odstep czasu, to co gdy zabraknie pracownikom 1-2% z planu do zrealizowania. Oznacza to tylko tyle, ze beda ryli przez kwartal i gowno z tego bedzie.. Bo jakis nierozgarniety kierownik z innego dzialu o czyms zapomni, dzial dostaw o czyms zapmni itd.. Co wtedy? Czy ktos zostanie pociagniety do odpowidzialnosci.. Raczej wydaje mi sie, ze nie.
Na poczatku roku mowilo sie, ze rozliczanie do premii bedzie obowiazywalo w rozbiciu na poszczegolne wydzialy. I co sie z tym pomyslem stalo? Bo mi sie wydaje, ze chyba umarl.. ta jak wiekszosc calkiem sensownych pomyslow. Pod warunkiem ze nie bedzie to rozliczanie asortymentowe (sprzedaz) lecz wykonania zadan. Rozliczenie zadaniowe to jest dobre rozwiazanie w kontekscie wspolpracy z Wydzialem O-570 (wiekszosc pracownikow wie o co chodzi z tym Wydzialem) lecz tez innymi dzialami w naszej firmie.
Ale najbardziej mnie dziwi podejscie przedstawicieli wloskich.. Skoro wychodza z zalozenia, ze najwazniesza jest produkcja kadlubow Agusty, to po co utrzymywac WSKowy skansen?
A teraz Quiz:
Kto jest za zaoraniem produkcji i napraw s-cow typu Mi-2, Sw-4, W-3A i zwolnieniami grupowymi pracownikow? Niech sie wysle TAK na lub zadzwoni do Pani Kaminskiej :)
Licze na pozytywny odzew>>> Bo w sumi po co wkurwiac wlochow nasza obecnoscia, w Chinach zrobia im szybciej i taniej ;)
Widzo

Postprzez MAMDOSC » poniedziałek, 7 marca 2011, 15:21

PREMIA -mżonki ,W CHINACH- ale czy lepiej, tak pozatym caly zaklad sie wkurwia na hale II :oops:
MAMDOSC

Postprzez sieja » poniedziałek, 7 marca 2011, 15:59

Panowie II tez się wku**** na zakład bo przeliczając premie to tak jak dla mnie to by wyszło niecałe 400 zl za kwartał. Po godzinach nie mogę zostać bo mam warunki szkodliwe, a ci co robią w "normalnych warunkach" będą tłuc kasę po godzinach, a jak nie nadgonimy roboty to my zapier***** 8 godz w warunkach szczególnych h**** dostaniemy.
sieja

Powrót do Aktualności