Ludzie wy zycia nie znacie

Tutaj piszemy o wszystkim, co dotyczy zarobków w zakładzie i podwyżek.

Ludzie wy zycia nie znacie

Postprzez Fiona » poniedziałek, 21 stycznia 2008, 16:44

Witam wszystkich uzytkownikow forum "cała "prawda" Naprawde bardzo szanuje pracowników PZL ale czasem sie dziwie tego pesymistycznego podejscia do pracy. Od niecałego roku pracuje na wydziale 360 i naprwde jest to rewelacyjna praca. Stawke mam 1600 a jeszcze brakuje mi koło miesiaca aby otrzymac umowe " na stale". Pracujac w poprzeniej firmie otrzymywałam około 50 % obecnego wynagrodzenia. Praca tu jest lekka, przyjemna miłe towarzystwo a i jest czas aby herbatke wypic. Widze ze sporo pracowników wypowiada sie z w 400 nie wiem jak tam prca wyglada i czy naprwde jest ciezko ale ja nie moge nazekac bo warunki mam obre i zarobki przyzwoite. Choc jestem samotna matka stac mnie na utzymanie dziecka oraz samochodu. Pozdrowienia dla całej kadry oraz kierownictwa.
Fiona

Google

Re: Ludzie wy zycia nie znacie

Postprzez Afrel » poniedziałek, 21 stycznia 2008, 17:42

Gratuluję wspaniałej pracy i doskonałej stawki. Gdybym po niecałym roku pracy miał stawkę 1600 zł też bym nie narzekał :!:

Pracuję 5 lat na wydziałem 400 i mam stawkę jaka?? A no całe 1570 zł :!: Ale nie mam co narzekać prawda ? Przecież mam prace i mi starczy to na opłacenie stacji 400 zł utrzymanie żony i dziecka nie wspominając o rachunkach.

A wiec reasumując do ręki dostane powiedzmy 1200 zł (jeśli dostanę premie, największą premia jaką dostałem od kiedy pracuje to bagatela 150 zł)

1200 - 400 = 800 zł

Odejmijmy od tego rachunki (na "szczęście" nie mam samochodu) ~400zl
800 - 400 = 400zl

A więc na nas troje zostaje całe 400 zł na przeżycie 31 dni od 10 do 10 dnia miesiąca...

POLAKOM GRATULUJEMY WSK !!!!

Droga Fiono czy możesz zdradzić na jakim stanowisku pracujesz ?? Może znajdzie się i dla mnie miejsce ??
Obrazek
Afrel

Postprzez On z WSK » poniedziałek, 21 stycznia 2008, 18:27

POLAKOM GRATULUJEMY WSK !!!!

HAHAHAHA :D :D :D :D

A Fionie gratuluje szerokich pleców :!:
On z WSK

Postprzez jarekg » poniedziałek, 21 stycznia 2008, 18:31

Fiono jak będziesz na forum to odpisz w tym poście z łaski swojej na jakim stanowisku pracujesz...

Jestem ciekawy gdzie się tak dobrze zarabia (w porównaniu z pracownikami na innych stanowiskach)....
jarekg

Postprzez takijeden » poniedziałek, 21 stycznia 2008, 18:35

kobieto na jakim Ty swiecie zyjesz?? ty chyba nie zdajesz sobie sprawy gdzie pracujesz, dla Ciebie stawka 1600zl to sa przyzwoite zarobki?? ile na reke dostaniesz??? 1200 ?? utrzymujesz samochod ale z takiej wyplaty to chyba nim nie jezdzisz tylko stoi pod blokiem, do tego oplaty, za mieszkanie, na dziecko, a jecie cos wogole przez cały miesiac??? czy babcia gotuje z emerytury??
a tak pozatym wiesz co to za wydzial na ktorym pracujesz?? moge podpowiedziec troche, na tym wydziale pracuje sie w ciagłym dzialaniu silnych zwiazków chemicznych, ja bym osobiscie za takie pieniadze w tym "syfie" nie chcial pracowac, lub poprostu swojego zdrowia nie szanujesz, zobaczymy co bedziesz mowic jak popracujesz tam jeszcze z 2 lata jak ten wydzial zafunduje Ci np pylice lub cos gorszego, przeciez tam sa zwiazki rakotwórcze, przekonasz sie sama czy to jest "rewelacyjna praca"

Fiona napisał(a):Praca tu jest lekka, przyjemna miłe towarzystwo a i jest czas aby herbatke wypic.

jeśli chcesz miec taka prace to moze do jakiegos baru, na barmanke bys sie nadawala

no ja myśle ze po jakims czasie przeniosa Cie na w400 to zobaczysz jak tutaj praca wyglada, brak narzedzi, praca wymaga duzej precyzji, nizebyt mila atmosfera, premi za tak żmudna i cieżka prace jakos nie widac a zarobki?? chyba to jest najciekawsze, 1600 zl stawki to nie maja niektorzy pracownicy co po kilka ładnych lat tu pracuja, to chyba nie ma sie co dziwic tym ludziom

mam nadzieje ze ta wypowiedz rozwiała Twoje wątpliwości co do "pesymistego podejścia do pracy" pracowników PZL
pozdrawiam
takijeden

Postprzez LAMINATER1 » poniedziałek, 21 stycznia 2008, 21:27

Przyjdz na 390 Do majstra Krzysztofa M. zobaczysz jakie podwyżki dostaniesz i jakie premi a po zatym macie artykół z dzisiejszego posiedzienia http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /0/MAGAZYN
LAMINATER1

Postprzez LAMINATER1 » poniedziałek, 21 stycznia 2008, 22:11

To jeśli miałes taką stawke w tak krótkim czasie to musisz nieżle dupe lizać
LAMINATER1

Postprzez nierób » poniedziałek, 21 stycznia 2008, 23:50

ja po 5 latach mam 1550 stawkę na wydziale karnym w-400 kochany wydział jak coś przeskrobiecie to tu znajdziecie się na 100% a stąd już niema żadnej ucieczki tylko płacz i uderzenia młotków a i mam szkodliwego 67 zł brutto oczywiście.
Plecy koleżanka musi mieć szerokie albo robi coś kierownikowi ...
nierób

Postprzez LAMINATER » środa, 23 stycznia 2008, 11:50

Miła pani tą wypowiedzią tylko się pani zbłażniła,ludzie którzy pracują ponad dziesięć lat i więcej napewno nie mieli tak wysokiej stawki jak pani ba ludzie po czterech latach tego nie mają.
Więc zgadzam się z kolegami że ma pani bardzo szerokie plecy albo dobrze pani dzobie.
Teraz gdy dostanie pani umowe na stałe podniosą pani stawkę więc nie ma czego płakać w pani przypadku.
Podejrzewam że dostaje pani alimenty na dziecko bo jest pani samotna z dzieckiem a rachunki i inne opłaty opłacają inni za panią i samochodem jeżdzi pani na wode,więc niech pani nie zalewa bo mamy mokro w butach.
Mam dla pani propozycje niech pani zrezygnuje napisze podanie że jest tak pani dobrze i tą podwyżkę odda mnie.

MY WALCZYMY O GODNE WARUNKI PRACY ZA GODNE PIENIąDZE,MY CHCEMY PRACOWAć A NIE TYLKO UDAWAć JAK TO INNI ROBIą I BIORą ZA TO DUżE PIENIąDZE.
Bądżmy solidarni w jedności jest siła. :ugeek:
LAMINATER

Postprzez LAMINATER » środa, 23 stycznia 2008, 12:02

A co do tego że ma pani czes na herbatkę to dobrze że przyznała się pani teraz napewno zajmie się panią pan KOTYNIA,
A może pani nam powie na jakim stanowisku jest taka lekka praca na laminatach my z w 390 przeniesiemy się do pani.
LAMINATER

Następna strona

Powrót do Zarobki