Niech związki zawodowe ujawnią całą treść pakietu!!!!!!!!!!!

Ciekawostki i nowości na temat zakładu

Re: Niech związki zawodowe ujawnią całą treść pakietu!!!!!!!!!!!

Postprzez la lamineter » wtorek, 23 marca 2010, 11:20

Neruzo napisał(a):dokladnie - siedzenie na necie i biadolenie na forum nic nie zmieni. szkoda na to czasu. jesli chce sie zmian to trzeba dzialac.

Drogi Neruzo..
Bardzo jestem ciekaw jak sobie wyobrażasz to "działanie" w sprawie zmian ?
la lamineter

Google

Postprzez Neruzo » wtorek, 23 marca 2010, 22:40

napewno nie przez rozpisywanie sie na forum jak to jest zle w zakladzie
Neruzo

Postprzez la lamineter » czwartek, 25 marca 2010, 17:10

Jedyne rozsądne rozwiązanie jakie mi przychodzi do głowy to zwolnienie się z zakładu.Po co tu pracować i narzekać,nikt za rękę nikogo nie trzyma ani do pracy nie zmusza.Podanie o przyjęcie też samo się nie złożyło.
la lamineter

Wyprawki

Postprzez gibares » wtorek, 1 czerwca 2010, 10:07

Witam!

Czy ktoś się orientuje jak to jest jak się zwalnia przez firmę, nie samemu?? Chodzi mi konkretnie o to co przysługuje. Bo nie wiem na ile jest w tym prawdy, że się dostaje te 24 średnie pensje+3-miesięczna odprawa+I rata prywatyzacyjnego. Czy to zależy od stażu pracy? Zatrudniony jestem od 2006 roku. Poza tym słyszałem, że jeżeli chcieć się samemu zwolnić i aby zachować ten cały pakiet to się podpisuje jakiś dokument stwierdzający, że się nie będzie starało o przyjęcie po odejściu do firmy. I jeszcze w jaki jest termin od czasu odejścia wypłacania należności. I nie wiem jak się liczy szkoła do stażu pracy np. zawodówka i technikum. Jak ktoś coś wie, niech się odezwie na forum, albo na e-mail: cinusek@wp.pl Bo niestety, za te pieniążki nie da się utrzymać rodziny. Czemu w tym zakładzie tak ciężko się czegoś konkretnego dowiedzieć. Wszędzie zakłamanie.
gibares

Postprzez Neruzo » wtorek, 1 czerwca 2010, 19:46

w Twojej sytuacji, jesli zwolni Cie pracodawca to nalezy Ci sie 24 pensje (wynikajace z PGP) + 2 pensje (wynikajace z ustawy, 3 nalezy sie dopiero po przepracowaniu 8 lat). co do I raty bonu prywatyzacyjnego to prawdopodobnie tez bedzie placona zwalnianym pracownikom, ale oficjalnej wiadomosci na ten temat zarzad jeszcze nie podal.
natomiast co do mozliwosci dostania odprawy przy zlozeniu przez pracownika wypowiedzenia to na dzien dzisiejszy nic takiego nie slyszalem. w ostatnim PDO byla taka mozliwosc ale teraz tego nie ma . moze jeszcze zostanie to wprowadzone. co do okresu wypowiedzenia to bedzie to prawdopodobnie miesiac. ewentualnie 3 miesiace wypowiedzenia z tym, ze z 2 ostatnich miesiecy pracownik bedzie zwolniony ze swiadczenia pracy.
jesli chcialbys dokladnie zweryfikowac to co napisalem to odsylam do Pakietu Gwarancji Pracowaniczych (PGP) i Programu Dobrowolnych Odejsc (PDO). te dokumenty zawieraja pewne informacje.
Neruzo

Postprzez gibares » wtorek, 1 czerwca 2010, 22:43

Dzięki Neruzo, i pozdrawiam. Oto mi chodziło. Tylko ciekawe jak jest z terminem przekazania należności.
gibares

Postprzez Neruzo » sobota, 5 czerwca 2010, 13:43

co do terminu to nie mam zadnej informacji. wydaje mi sie ze bedzie to szybko bo emeryci odchodzacy w ramach PDO dostali odprawy juz 31 maja.
Neruzo

Poprzednia strona

Powrót do Aktualności