Ostatni bonus przelany i co dalej?

Wasze odczucia na temat pracy w zakładzie i tematy z tym związane.

Ostatni bonus przelany i co dalej?

Postprzez wyluzowany » niedziela, 31 lipca 2011, 08:49

Ostatni bonus został nam przelany na konto,półtora roku mineło od prywatyzacji i co nas czeka? Według mnie -pracownika montazu,nie ma co dłuzej czekac i nalezy szukac nowej pracy.Jestem bardzo zawiedziony tym co zrobili włosi(lub raczej czego nie zrobili) w tej firmie.Bałagan,mobbing,totalna olewka pracownikow-fachowcow,brak jakiejkolwiek organizacji pracy,beznadziejne płace dla montazu,kadra kierownicza jaka była tak jest chyba jeszcze wieksza,brak perspektywy rozwoju i podwyzek.Szukanie fachowcow wsrod przypadkowych ludzi (pijaczkowie,złodzieje-osobiscie poznalem)-czy to jest metoda na poprawe?Ludzie uciekaja stad,bo juz nie mogą wytrzymac(pracownicy fizyczni jak i technologowie).Wiem ze juz powoli szykuja sie do zwolnienia kolejni fachowcy, a beda nastepni.Agusta twierdzi ze nie ma pieniedzy na podwyzki dla pracownikow,a sciagaja anglikow,włochow do pracy na montazu-ciekawe kto za to placi,przeciez oni nie zarabiaja 1500 zł.Znowu poszła kolejna skarga do Inspekcji Pracy,w zwiazku z cofnieciem na trzy dni wiekszosci urlopow wypoczynkowych.Jesli ktos wykupil sobie wczasy to powinien domagac sie zwrotu pieniedzy utraconych w ten sposob.Co nas jescze czeka ?-mysle ze jest to juz kres wytrzymalosci wiekszosci pracownikow,podejscia tych przełozonych co nie potrafia inaczej jak tylko straszyc i ponizac swoich podwładnych.Wiec co dalej sie pytam wedlug was pracownikow fizycznych,bo ja jestem zdecydowany sie zwolnic z tego burdelu. PS.Nie chce wpisywac post pod postem dlatego edytuje do tego samego wątku:Od początku sierpnia posypały sie wypowiedzenia i to ludzi z 10 letnim doswiadczeniem(Pilatus,AB,SP),z tego co wiem to na innych wydziałach tez sie ludzie zwalniaja.No coz oni bardziej potrzebuja niewolników niz pracownikow fachowcow,ich sprawa niech dalej sciagaja sobie makaronów i angoli placac im duze pieniadze za kontrakty,diety,przeloty i zakwaterowanie ,a dla nas nie ma pieniedzy na podwyzki-brawo dla debili!!!!
wyluzowany

Google

Re: Ostatni bonus przelany i co dalej?

Postprzez wyluzowany » środa, 7 września 2011, 17:57

Z dobrze poinformowanej ręki:stan wypowiedzeń na dzien dzisiejszy to 140.Sa to pracownicy fizyczni,bo teczkowcy i szwędacze nigdy sie nie zwolnią,bo kto bedzie nosił kajeciki? :lol: :lol: :lol: :lol:
wyluzowany

Postprzez Neruzo » czwartek, 8 września 2011, 09:45

pracownicy umyslowi z PZL tez juz zaczeli skladac wypowiedzenia (osobiscie znam 3 takie osoby). oczywiscie nie w takiej ilosci jak fizyczni ale jednak.
Neruzo

Postprzez miereckov » piątek, 9 września 2011, 09:38

Właśnie o to makaronom chodzi, żeby sami się ludzie zwalniali. Na pewno uważają, że nadal jest za dużo ludzi.
Tylko na pewno są trochę rozczarowani, że zwalniają się ludzie z nie z tej strony medalu z jakiej by chcieli.
miereckov

Postprzez wyluzowany » sobota, 10 września 2011, 13:59

miereckov napisał(a):Właśnie o to makaronom chodzi, żeby sami się ludzie zwalniali. Na pewno uważają, że nadal jest za dużo ludzi.
Tylko na pewno są trochę rozczarowani, że zwalniają się ludzie z nie z tej strony medalu z jakiej by chcieli.
Nie wydaje mi sie zby tak było.Po serii wypowiedzen,Kaminska przeprowadziła "wywiad srodowiskowy" u majstrow i kierownikow,z zapytaniem dlaczego sie ludzie zwalniaja i czy beda nadal sie zwalniac.I nagle wpadli na pomysł aby dac paru osobom podwyzke,oraz znalazły sie pieniadze na nadgodziny.Mysle ze strach zaglada w oczy pokolei wszystkim przełozonym,bo zdaja sobie sprawe z tego ze odchodza fachowcy,a na ich miejsce przyjda żółtodzioby.I jak w takim stanie personalnym wykonac plan skoro fachowcy tego nie dokonali???No coz jaka polityka personalna,tacy pracownicy.Maszewski twierdzi ze takie zarobki jakie mamy to wynik takich realiow,ale gosc jest niedoinformowany,bo w "traktorkach" na wejscie wiecej zarabiaja niz tutaj po 10 latach pracy.Takze baju baju,fachmani dziekuja juz tej firmie,a kolejni szykuja sie do zwolnien.
wyluzowany

Postprzez wyluzowany » poniedziałek, 17 października 2011, 20:53

Sorry ze post pod postem,ale nie mogłem wytrzymac.Z dobrze poinformowanych zrodeł p.Kaminska dzwoni do firm takich jak Bogdanka i placze ze im pracownikow zabiera :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ja pierdole ale desperacja,ale podejscia dalej nie zmieniaja w stosunku do nas-fachowcow.Tak dalej trzymajcie,niedługo juz nie bedzie komu pracowac, a ta wasza fima tymczasowego zatrudnienia to moze bedzie dowozic pracownikow spod Zamoscia lub Tomaszowa Lubelskiego,bo nikt nie chce tutaj przyjsc do pracy.Ostatnio rodzina pyta sie sie spod Deblina czego taka firma szuka pracownikow az tutaj-a ja im na to, bo nie szanuja pracownikow,zarobki tragedia i wszyscy uciekaja z tego bagna.Oj sypie wam sie grunt pod nogami,ale coz wiecej zrobcie pseudomenagerow merdajacych w kieszeniach swoimi jajami,wiecej zastepcow,wiecej sekretarek i wiecej pozerow-to jest wlasciwy kierunek tej fantastycznej firmy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:Juz teraz wiecej jest szwendających sie niz pracujących .Ale przeciez przyjda nowi z "placyku" z spod budki z piwem,fryzjerzy i kelnerzy(nie obrazajac nikogo!!) i pociagną bo to praca dla wszystkich.Tak jak to powiedzial szef programu Pilatusa:dac jednego bystrzaka i bedzie pracował :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Hej menago:gdzie te bystrzaki?!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ja pierdole ale kabaret,koncze ten monolog bo szkoda rozpisywac sie nad tymi(sami wiecie) :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:
wyluzowany

Powrót do Praca