Na pewno lepiej cokolwiek robic niz siedziec na dupie,ale z drugiej strony nie oczekujcie,ze WSK was zatrudni,jak to obiecuja,bo to nieprawda.Agencje wpuszczaja w maliny i mowia ze po jakims czasie jest mozliwosc zatrudnienia na normalnych zasadach,a nie umowa zlecenie przedłuzana co miesiac.Mozna tak przezimowac,ale to nie ma przyszłosci i ludzie powinni sobie zdawac z tego sprawe,dlatego najlepiej porobic troche a w miedzy czasie szukac sobie normalnej pracy z normalna umowa.Nie wierzcie PZl-owi to kretacze i opowiadacze bajek,wiem to z własnego doswiadczenia.A tak poza tym,tami umowami zleceniami powinno sie zajac PIP.Pracownicy zatrudnieni przez agencje spelniaja wszystkie warunki umowy o prace,zmianowosc,podleganie kierownictwu PZL-a,a nie agencji,wystawianie ocen zatrudnionym itp.prince99 napisał(a):Ja mam umowę z agencją Manpower. I jak się zatrudniałem to dostałem taką broszurkę w której mam napisane jak to działa. I jest ustawa o pracy tymczasowej która mówi, że przez agencję można mieć nieskończoną ilość umów na czas określony. Nawet codziennie można mieć nową. Niestety. Niby to nie fer ale lepiej tak niż wcale.
Skoro masz umowe o prace to trzecia umowa rowna jest z okresem na czas nieokreslony.Od 01.2012 mija czas tzw.pakietu kryzysowego ze mozna dawac dowolna ilosc umow.prince99 napisał(a):Mi w agencji jakaś baba powiedziała, że to nie od nich zależy czy mnie PZL zatrudni u siebie. To decyzja PZL. A co do umowy to juz wcześniej pisałem, że ja mam umowę o pracę a nie zlecenie. I wiem, że reszta chłopaków robiących przez agencje tak ma. W tym tygodniu mają nam dawac umowy na kolejny miesiąc. Lipa trochę z tym, ale jak sie nie ma co sie lubi to się lubi co się ma. Ja w tej chwili nie szukam nowej roboty, bo nie chce tak skakać między firmami, ale jeszcze kilka miesięcy i będę szukał.
Znajac PZL od środka i jacy ludzie tam kieruja tym syfem,to powiem ci jedno,na penwo nie jest wszystko ok.Ale ty podlegasz agencji takze nic ciebie to nie powinno obchodzic,nie musisz sie bac.Chyba ze ktos sie za to wezmie,jakis PIP.Ja na szczescie juz nie pracuje w tym burdeluprince99 napisał(a):Mi powiedzieli, że to będą miesięczne umowy przedłużane co miesiac. Na początku dali mi takie dokumenty w których opisane jest na czym polega praca przez agencje. I tam pisze ze agencja moze dawac wlasnie takie umowy. Chyab by nie robili nic nielegalnie. Tak mi się wydaje.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości