Perspektywy zakładu

Dyskusje na tematy związane z zakładem niepasujące do innych kategorii.

Perspektywy zakładu

Postprzez Afrel » sobota, 22 grudnia 2007, 00:34

Jestem ciekaw, jakie zakład ma perspektywy na przyszłe lata. Bo z tego, co aktualnie widać to nic dobrego się nie dzieje. Jak dla mnie to zakład już dawno by skończył tak jak Ursus tylko że rząd pcha kasę w niego i niby jakieś dochody są … Jeśli dalej będą podpisywane takie kontrakty jak w tej chwili to nic dobrego z tego nie będzie. Jeśli w tej chwili załoga nie wyrabia się z wykonywaniem założonego planu a podpisuje się kontrakty na jeszcze większe ilości kadłubów czy innych podzespołów nie zatrudniając przy tym fachowców tylko kolejne osoby do biur które chyba z braku zajęcia wymyślają co rusz jakieś głupoty, to czy takie postępowanie można nazwać przyszłościowym ?

Był bym wdzięczny gdyby ktoś mi odpowiedział jeszcze na pytanie, dlaczego w zakładzie jest tylko 50% pracowników zatrudnionych przy produkcji bezpośredniej czy pośredniej? Z poprawką na to że są jeszcze osoby które np. pracują w planowaniu a w dokumentach mają wpisany wykonywany zawód którego nie wykonują bo akurat nie było takiej potrzeby przyjmować na następne fikcyjne stanowiska osób które nic nie wniosą do wydajności pracy czy ilości wykonanych zamówień.
Obrazek
Afrel

Google

Re: Perspektywy zakładu

Postprzez maxior » sobota, 22 grudnia 2007, 13:55

WSKA to totalny bałagan!!! ,kierownictwo ludzi nie szanuje i ich olewa totalnie.Konkurencja nie śpi,jest w stanie 'połknąć' ok 200 osób z Dwójki w ciągu jednego miesiąca!!!!! Nie bądzmy białymi murzynami we własnym kraju.
maxior

Postprzez stefcio66 » sobota, 22 grudnia 2007, 21:54

to bedzie tak :D ja uciekna im co lepsi fachowcy zostanie biurokracja i osoby nie zainteresowane wyjazdem ktore kisza na wsk tylko po to by nie placic zusu od 2giej dzialalnosci bo niestety z tymi zarobkami co daja moga sobie ,,,
Koniec bedzie taki ze nawet inwestorzy nie beda chetni tego kupic bo po co im biurowiec i niby kierownicy bez pojecia
proponuje kierownictwu wycieczke do uk.
Niech zobacza jak sie tu pracuje i jak szanuja pracownika bo to niestety z jego pracy sa pieniazki dla UMYSLOWYCH,
bez pracownikow fizycznych ten zaklad nie istnieje, skaczy sie niedlugo ta rodzinna atmosfera na zakladzie
stefcio66

Postprzez SysOp » niedziela, 23 grudnia 2007, 12:05

bez pracownikow fizycznych ten zaklad nie istnieje

Święta racja.
To wygląda tak jakby wszyscy zapomnieli, że najwięcej zależy od tych, co są na dole a nie od tych, co się chowają w biurowcu. Ile zakład pociągnie jeśli osoby pracujące w bezpośredniej produkcji przestaną robić to co do nich należy?
Jak dla mnie to zarząd powinien dobrze przemyśleć jakie są warunki pracy na wydziałach… oraz nad podwyżkami i nie chodzi mi tu o te 100 zl brutto bo to kpina, tylko takie podwyżki żeby było to widać na odcinku i to najlepiej jak najszybciej bo konkurencja z zagranicy zgarnie wszystkich co będą chcieli wyjechać ;)
SysOp
SysOp

Postprzez Neruzo » niedziela, 23 grudnia 2007, 14:28

problem w tym, ze ludzie moga sobie narzekac i pisac o tym wszystkim na tym forum a kadra kierownicza na WSK ma to i tak daleko w d... bo niby poco cos zmieniac i wykazac troche aktywnosci jak mozna nic nie robic i dalej brac kase. a ze nie jest to firma prywatna tylko panstwowa to w gruncie rzeczy nie ma zadnego wlasciciela, ktory by ich rozliczal z rzeczywistych wynikow i wyciagal odpowiednie konsekwencje za ich brak. dobrze by bylo aby jakas lokalna gazeta opisala to co naprawde dzieje sie na WSK, a nie pisala propagandowe artykulu w stylu tych co sie ukazuja np. w KL czy GŚ. moze wtedy cos by ruszylo do przodu...
Neruzo

Postprzez stefcio66 » niedziela, 23 grudnia 2007, 18:08

uwiez mi Duzzzo sie zmieni w tym roku duzo :D
tylko moja agencjia bedzie chciala zatrudnic ok 200 polakow, a to jest jedna z wielu w uk,
tylko zacierac raczki i brac to co sie nazlezy i uciekac, nie dac sobie mydlic oczu ze jak bedzie inwestor to bedzie lepiej hehehe
Mhhh Mielca ma Sikorski i tak sie sklada ze 60% montarzu z Mielca pracuje za granica hehehe, po przejeciu firmy nic sie nie zminilo.
Pozdrowianka z UK,
Ludzie troche odwagi i zmykajcie na zachod zarabiac kasiore a kierownictwo i zarzad niech sobie zostanie bo za granica to moze tylko nadaja sie do sprzedawania lodow.
stefcio66

Postprzez maxior » niedziela, 23 grudnia 2007, 23:02

Stefcio66 na racje,w tym "pierdolniku'" bez wstrząsu nic sie nie zmieni. Na 3500 zatrudnionych ze 2000 siedzi poupychana w biurowcu i w innych cieplutkich miejscach.NA Dwójce niektórzy majstrowie maja swoje sekretarki (planistki) mające etaty produkcyjne na które trzeba zap........ Ech żal na to wszystko patrzeć. Na zachód ruszać czas.
maxior

Postprzez stefcio66 » niedziela, 23 grudnia 2007, 23:28

wiem bo tam pracowalem
Dzieki temu jestem wyszkolonym monterem i bog dzieki za to bo kasa jest niezla wszedzie tylko nie w polsce :D
stefcio66

Postprzez takijeden » poniedziałek, 24 grudnia 2007, 09:10

moim skromnym zdaniem jezeli szybko sie cos nie zmieni w tym zakladzie zwiazanego ze znacznym podniesieniem zarobkow pracownikow produkcyjnych i z ograniczeniem etatow pracownikow umysłowych to ten zaklad nie ma racji bytu, on długo juz funkcjonowac nie bedzie, bedzie załamanie takie jak kilka lat temu, tym razem moze upadnie, kto wie? mamy nowego premiera, nowy rząd, na miejscu zwiazków zawodowych juz bym pisał list do premiera a jesli to nie zmieni nic zaczałbym starjkowac, wstrzymał produkcje na tydzien, moze wtedy by sie opamietali
takijeden

Postprzez bigboy » poniedziałek, 24 grudnia 2007, 13:04

cała prawda. My zapierdalamy, inni zarabiają i się śmieją i mydlą oczy. Powystrzelałbym kilka osob w tym chorym zakładzie. A co do strajku to słabo to widzę. zeby strajkować to trzeba mieć jaja. A ci co mają warunki do poprowadzenia strajku są juz dawno skorumpowani. Związki zawodowe niewiele się róznia od tych skurw.... na stołkach dyrektorskich. jeden wielki burdel
A na w-400 chyba największy. Lata tam jeden taki pojebaniec i robi tylko wiatr udajac wielkiego kierownika. mistrzowie to samo.kazdy ma wszystko w dupie. budza sie tylko i cos dzialaja jak sie robi wielka awaria.awans niemozliwy.podniesienie kwalifikacji zawodowych graniczy z cudem.moim zdaniem zaklad powoli sie rozpedza do U P A D K U.
bigboy

Następna strona

Powrót do Ogólna dyskusja