Przyjęcia do pracy

Wasze odczucia na temat pracy w zakładzie i tematy z tym związane.

Przyjęcia do pracy

Postprzez skorpx » niedziela, 18 stycznia 2009, 15:03

Tak jak w temacie, czy ktoś orientuje się kiedy będą wznowione ?
skorpx

Google

Re: Przyjęcia do pracy

Postprzez Neruzo » poniedziałek, 19 stycznia 2009, 18:17

jak masz znajomosci to w kazdej chwili moga Cie przyjac do pray. tak to juz niestety jest w tej firmie. co do "tradycyjnych" przyjec to nie mam pojecia ale biorac pod uwage toczacy sie przetarg prywatyzacyjny i kryzys gospodarczy to mysle, ze wtm roku przyjecia nowych pracownikow beda na niskim poziomie
Neruzo

Postprzez On z WSK » czwartek, 22 stycznia 2009, 23:09

Raczej przyjęć nie będzie w najbliższym czasie. Prawdopodobnie agusta postanowiła że nie podniesie w tym roku ilości zamawianych kadłubów. Jednocześnie z tego co słyszałem to część załogi z W-500 ma zostać przekwalifikowana na ślusarzy-blacharzy.
On z WSK

Postprzez Kleber » czwartek, 10 lutego 2011, 18:32

Witam, mam pytanie. Czy są przyjęcia jakieś do pracy w WSK? chodzi o prace fizyczną.
Kleber

Postprzez sieja » poniedziałek, 14 lutego 2011, 18:47

Mawiają ze mają przyjmować na 3 miesiące bo jest nawal pracy. Teraz to już nie wiadomo co jest prawda, a co nie.
sieja

Postprzez skorpx » piątek, 25 lutego 2011, 18:30

Dzwoniłem niedawno, nie przyjmują ludzi ani nawet cv.
skorpx

Postprzez wyluzowany » środa, 18 maja 2011, 12:50

Przyjecia sa tylko przez jakas agencje.Najpierw pozwalniali ludzi z produkcji-monterów ,ślusarzy itp.a teraz jak nie ma kto pracowac to wymyslili sobie ze beda zatrudniac przez agencje :lol: .Umowa na miesiac umowa zlecenie i w kazdej chwili moga ci podziekowac.Zycze powodzenia :lol: :lol: :lol: .A swoja droga to tych kierownikow i reszte pionu nad nimi powinni zdegradowac za takie decyzje.Zwolnili pracownikow fizycznych,czesto fachowcow z odprawa a teraz dzwonia do nich i pytaja sie czy nie wrociliby do pracy przez ta wlasnie agencje.Gratuluje zdrowego i ekonomicznego rozsadku.Nie liczcie ze dostaniecie pozniej umowe na stale,bo na pewno nie.Ten zaklad to paranoja. :evil:
wyluzowany

Postprzez stefcio66 » czwartek, 19 maja 2011, 18:46

Przez agencjie zatrudnia kontraktorow, na zachodzie to normalne zjawisko. Pozatym wychodzi to taniej dla firmy, zatrudniasz osobe wyszkolona z wlasnymi narzedziami, nie martwisz sie o zusy itp. i mozesz ja zwolnic w kazdej chwili.
Jakie stawki proponuja? bo AW wiadomo ile placi za godz. latwo poszukac w necie.
stefcio66

Postprzez wyluzowany » piątek, 20 maja 2011, 09:06

stefcio66 napisał(a):Przez agencjie zatrudnia kontraktorow, na zachodzie to normalne zjawisko. Pozatym wychodzi to taniej dla firmy, zatrudniasz osobe wyszkolona z wlasnymi narzedziami, nie martwisz sie o zusy itp. i mozesz ja zwolnic w kazdej chwili.
Jakie stawki proponuja? bo AW wiadomo ile placi za godz. latwo poszukac w necie.
Stefan to nie Anglia ze zaoferuja ci stawki godne tej pracy-agencja nie chce mowic za ile bo to wyjdzie przy rozmowie z kierownikiem zatrudniajacym,ale z tego co mi wiadomo to na montaz proponowali cale 1900 zlotych brutto :lol: :lol: :lol: :lol:
wyluzowany

Postprzez Afrel » piątek, 20 maja 2011, 18:17

Na w 420 przyszedł już pierwszy poborowy ;) Stawkę dostał od agencji 1900 PLN. Umowa bodajże na 6 miesięcy.

Z tego co się orientuję to zakład dlatego zatrudnia przez agencje, bo były zwolnienia grupowe i nie może teraz zatrudniać pracowników. Najprawdopodobniej od nowego roku mają być przyjęcia z powrotem na zakład ("normalne przyjęcia").
Obrazek
Afrel

Następna strona

Powrót do Praca