Niestety jest mi bardzo przykro, że po półtora godzinnej dyskusji nie dowiedziałem się niczego konkretnego na temat podwyżki płacy. Wiemy jedynie to, że związki będą rozmawiały z zarządem PZL w kwestii podniesienia wynagrodzeń.
Ale co się dziwić skoro związki z tego, co mówił jeden z przedstawicieli mają tak dużo zajęć, że nie mają czasu na nic. Więc dlatego zapewne dopiero teraz się wzięli za rozmowy w sprawie podwyżek. Zarząd firmy podobno zapowiedział, że jest w stanie dać pracownikom podwyżki w granicach średnio 300 zł brutto. Ciekawi mnie, z jaką kwotą zaczną pertraktacje związki zawodowe, 320 zl? a może "aż" 350 zł ? Pracownicy żądają podwyżek w wysokości 500 zł brutto. Czy to dużo czy mało jest temat na inną dyskusję.
Co ciekawe na spotkanie przyszedł przedstawiciel związków zawodowych lipiec 1980 (przynajmniej tak mi się wydaje bo osobiście nie znam nikogo z tych związków) Niestety nie został dopuszczony do głosu przez przewodniczącego spotkania i przedstawicieli innych związków
Mam nadzieję, że uda i się doprowadzić do spotkania przynajmniej części załogi z przedstawicielem "Lipca 80" Wysłałem maila z zapytaniem na temat takiego spotkania. Jak otrzymam odpowiedź poinformuję zainteresowanych na forum w tym temacie.