Zmiany angażu pracowników

Wasze odczucia na temat pracy w zakładzie i tematy z tym związane.

Zmiany angażu pracowników

Postprzez Afrel » czwartek, 2 września 2010, 20:05

W ostatnim czasie zauważyłem niepokojące zjawisko. Osoby które do tej pory miały angaż jako pracownicy z pośredniej produkcji mają zmieniane stanowiska na pracowników fizycznych a dalej robią to co robili czyli pracują na stanowiskach pośredniej produkcji.

Czy to nie jest dziwne?
Czy to nie jest sztuczne zmienianie proporcji pracownik fizyczny/umysłowy ?
Obrazek
Afrel

Google

Re: Zmiany angażu pracowników

Postprzez wyluzowany » poniedziałek, 6 września 2010, 18:38

Bardzo zle sie dzieje,bo myslałem ze Włosi wykosza tych pseudopracownikow,a okazuje sie ze zmienia sie tylko im angaze na pracownikow fizycznych,a dalej pozostaja na swoich stanowiskach i robia to samo co robili przed zmiana angazu.Najgorsze jest to,ze godziny wypracowane przez pracownikow fizycznych maja byc rozpisane rowniez na te osoby.Czyli mamy wyrobic norme osobom, ktore sa na sztucznym angazu.A ile takich osob jest?To jest tragedia,co tutaj sie dzieje,jedni sie slizgali i dalej sie beda slizgac,a my bedziemy zasuwac za siebie i za nich!!!
wyluzowany

Postprzez SysOp » poniedziałek, 20 września 2010, 20:11

Coraz więcej słychać na wydziałach o ukrywaniu pracowników umysłowych i pośredniej produkcji po przez zmiany angażu bez zmiany zakresu obowiązków. Przykładem może być tutaj W400/W420. Pozmieniano w rozdzielniach paniom i panom angaże na ślusarz-blacharz, a robią dalej to co robili. Czyli pracują na stanowiskach pośredniej produkcji. To samo najprawdopodobniej jest z mistrzami, bo mieli mieć zmienione angaże, ale nadal siedzą za biurkami.

Co z tego ktoś zapyta? ktoś inny powie niech sobie robią to co robią, przecież nikomu to nie przeszkadzają...

A ja się pytam:
1. Czy Włosi wiedzą o tego typu machlojkach?
2. Kto będzie pokrywał wyrobienie za tych pracowników?
3. Dlaczego mają brać takie samo szkodliwe co pracujący fizycznie pracownik?

To co mnie jeszcze bulwersuje jest fakt, że roboty zapowiada się coraz więcej, a pracowników którzy będą efektywnie pracować i "pchać" robotę do przodu będzie mniej niż wynikało by to z papierów. Fizyczni pracownicy będą musieli robić robotę za "pseudo fizycznych". Będzie roboty do wykonania w miesiąc na 100 osób wyliczone a będzie musiało to wykonać 80 bo reszta ma inne obowiązki... A jak się załoga nie wyrobi to do kogo będą pretensje? Oczywiście do roboli bo się opierdzielali zamiast wyrobić normę.
SysOp
SysOp

Postprzez wyluzowany » piątek, 24 września 2010, 17:58

A ja nie bede sie dalej przygladal tym machlojom.Zbieram nazwiska ktorym zmieniono angaz i dalej pracuje na swoim stanowisku.Potrzebuje 100% pewnych kandydatow,poniewaz zamierzam powiadomic o tym pana Bianco.Jesli to nie poskutkuje to napisze do naszego szeryfa Orsi.Nie bede sie przygladal i zapierniczal na tych ludzi.Czas powiedziec DOSC !!!Mysle ze Bianco zareaguje odpowiednio,bo na Majewskiego nie ma co liczyc,bo to jeden z "nich".Jesli ktos jest jest zainteresowany to poprosze nazwisko,wydzial i stanowisko zajmowane przed zmiana angazu :TYLKO NA MOJE PRIV !!!!Nie chce tutaj siac zamentu.Niestety albo cos zrobimy albo nas zajebią.Pytajcie sie znajomych i innych ludzi ale zeby nie było przypału .
wyluzowany

Postprzez ziom » środa, 17 listopada 2010, 15:43

Bianco moze i ruszy te wewnetrzne machlojki wski bo z kierownictwem naszym to niewiem apropo co do tych majstrów to jest paru którzy siedza i nic nierobia na 540 razem z cesna , 420 P. S. ten to juz tylko sciemnia,narzedziownia Z. ten chociarz sie stara, :twisted: :twisted:nie wstydzmy sie za innych C.D.N NIE BÓJMY SIE PRAWDY
Ostatnio edytowano wtorek, 30 listopada 2010, 16:48 przez ziom, łącznie edytowano 2 razy
ziom

Postprzez luzaczek » wtorek, 23 listopada 2010, 16:42

Przypatrzcie się w-250,tam to jest privata na całego!!!!!W szczególności na lakierni B102 rządzi kierownik i "niezastąpiony "mistrz nazywany powszechnie AGD(skrót).Po tym jak pozwalniali potrzebnych pracowników produkcujnych to teraz poprzesuwali na te stanowiska nierobów i podpier...... i lizusów.Ludzie na tym wydziale są pozastraszani ,że boją się nawet do kibla za potrzebą chodzić a posiłki jedzą w locie.Nieraz było zgłaszane do związków i co z tego ,kierownik i mistrz nadal rzadzą,poniewierając ludźmi .Kto im dał prawo wykorzystywać swoje stanowiska by gnoić ludzi,którzy na nich pracują?Nadmieniam ,że Ci Panowie również zabezbieczają się zmianą angaży i nikt nie reaguje!!!
luzaczek

Postprzez luzaczek » niedziela, 28 listopada 2010, 00:03

wyluzowany napisał(a):A ja nie bede sie dalej przygladal tym machlojom.Zbieram nazwiska ktorym zmieniono angaz i dalej pracuje na swoim stanowisku.Potrzebuje 100% pewnych kandydatow,poniewaz zamierzam powiadomic o tym pana Bianco.Jesli to nie poskutkuje to napisze do naszego szeryfa Orsi.Nie bede sie przygladal i zapierniczal na tych ludzi.Czas powiedziec DOSC !!!Mysle ze Bianco zareaguje odpowiednio,bo na Majewskiego nie ma co liczyc,bo to jeden z "nich".Jesli ktos jest jest zainteresowany to poprosze nazwisko,wydzial i stanowisko zajmowane przed zmiana angazu :TYLKO NA MOJE PRIV !!!!Nie chce tutaj siac zamentu.Niestety albo cos zrobimy albo nas zajebią.Pytajcie sie znajomych i innych ludzi ale zeby nie było przypału .

chętnie udzielę paru informacji :)
luzaczek

Postprzez joker » wtorek, 30 listopada 2010, 11:06

Sam jestem pracownikiem W-250 i nie jest tam tak kolorowa jak się wydaje. Prawda jest taka ze Kierownik K.G to cham inie liczy się z pracownikami i ich zastrasza , z mistrzem A.G jest tak samo (przez niego jedna pracowniczka wylądowała w szpitalu) jest fałszywy i kręci się w okół siebie i swojej k..i (mam nadzieje ze trafi na swojego i zrobi z nim porządek).Jeżeli chodzi o załogę to zmniejsza się ona ciągle a pracy przybywa wiec kto będzie pracował jeżeli zwolnią więcej ludzi? Zwolnili wszystkie wszystkie laborantki na wydziale i kilka kontrolerek a etaty zostały pytam dlaczego ? powinni zwalniać tych nierobów z biurowca ,tam siedzą całe rodziny ( ch...e j...e) dlaczego to tak się dzieje ,czy znajdzie się ktoś kto zlikwiduje te układy i układziki? tam nie można pracować normalnie zwłaszcza ze A.G ma swoich ulubionych pracowników a innych gnębi. Walić to całe szefostwo.
joker

Postprzez ziom » wtorek, 30 listopada 2010, 16:52

na W-250 terz macie przejebane a takiemu A.G.D. powinniscie zrobic kocowe :evil: :evil:
ziom

Postprzez w400 » wtorek, 30 listopada 2010, 16:56

,,luzaczek-teraz poprzesuwali na te stanowiska nierobów i podpier...... i lizusów" popieram,duzo osób wlazi w dupe kierownictwu jak i brygadzistom (majstrom)wspolne wycieczki do barow odwiedziny zalatwianie jakis im bzdetow .kurestwo sie szerzy na bloga z nimi niech ludzie wiedza kto PUNKTUJE -huje. Miedzy nami napieprzaja na nich a pozniej widac jak liza im dupska hahaha :lol: :lol: :lol:
w400

Następna strona

Powrót do Praca